Forme greșite - tatăl și copilul (fiica)

Tatăl are exces de energie Yang pe manipura, iar fiica are exces de energie Yin pe același centru (centrul voinței). În comportament, bărbatul va da dovadă de un egoism ieșit din comun, iar femeia, având în vedere lipsa de energie Yang pe centrul voinței, va manifesta o atitudine lașă în fața vieții.

Tatăl este obsedat de ideea de control, este gelos, posesiv, violent, dar nu violent așa cum este stăpânul, din nesimțire sau din plăcerea de a face rău, ci din nevoia de a controla, din nevoia de a avea situația sub control. Atunci când lucrurile nu decurg în maniera dorită de el, tatăl recurge la pedepse - de la pedepse și corecții aplicate corpului fizic, până la șantaj emoțional, privare de drepturi și așa mai departe. În relație cu el însuși, tatăl este un perfecționist.

Veșnic nemulțumit de propriile performanțe și de limitele corpului fizic uman pe care îl consideră un obiect imperfect, el impune, de multe ori, celorlalți, lucruri absurde, pe care de regulă nici el nu le poate realiza. Atras de politică și de jocuri de putere, uneori de jocurile de noroc, alteori de organizații cu tentă ocultă, manifestă interes față de activități aducătoare de senzații tari.

Familist convins, își dorește ca femeia lui să fie perfectă, dacă nu din punct de vedere fizic, măcar din punctul de vedere al conduitei morale și al caracterului. În relație cu copiii săi, tatăl se va conduce după principiul „eu te-am făcut, eu te omor”, dar dacă cei pe care se bazează îl abandonează, el se simte slab și pierdut, fiindcă întreaga sa putere se trage din control, stabilitate emoțională și aparenta siguranță oferită de familie.

Fiica este incapabilă să ia decizii de una singură. Este aiurită, neserioasă în locuri unde seriozitatea se impune și aparent serioasă în probleme banale. Așteaptă totdeauna să i se spună ce să facă și cum să facă, în cele mai mici detalii.

Dacă nu are un „tată”, va găsi imediat un substituent - acesta poate fi o rudă apropiată, un șef sau ceva mai abstract: de exemplu societatea (statul), ori instituția la care ea lucrează, pot juca rolul de tată. În relație cu cei din jur, fiica este slabă și manevrabilă - dar nu ca servitoarea, care este manevrabilă prin acceptarea unor evidențe, sau forțată de ceilalți - fiica este slabă și manevrabilă pentru că ea efectiv nu știe să aleagă: nu știe să-și aleagă hainele cu care să se îmbrace, nu știe să aleagă între bine și rău, între folositor și nefolositor, între libertate și dependență, între curat și murdar, între moralitate și degradare, între inteligență și prostie, între dezmăț și iubire, între responsabilitate și iresponsabilitate; lista poate continua.

La nivel erotic, tatăl se aprinde ușor și se termină repede. Pentru el, actul sexual înseamnă exercitarea voinței asupra partenerului. Cu toate acestea, perversitatea relației se observă cu ușurință atunci când, în anumite ocazii, dorește o inversare de roluri, în care el să se comporte ca un copil (e posibil să facă uz de expresii precum „mami, pupi, iubi”) sau să vrea să fie controlat la nivel erotic (să fie ținut în lesă ca un cățel, să fie înhămat, biciuit, jignit), de către o persoană de sex opus sau, după caz, de către o persoană de același sex. Fata este atrasă de sistemul bazat pe pedepse, însă nu pentru că aceste pedepse ar excita-o, așa cum își închipuie tatăl; dimpotrivă, la ea este o chestiune legată fix de voință - greșește, apoi regretă și dorește să repare greșeala.

În concluzie, este de acord să facă orice pentru a nu se mai simți un gunoi, inclusiv să accepte cu ușurință tortura fizică sau psihică aplicată de către partea dominantă.

O astfel de relație nu este folositoare, fiindcă tatăl își va adânci manifestările egotice până la paranoia, iar fiica își va diminua capacitatea de a acționa și de a gândi de una singură.

Forme corecte - mama și copilul

Aici se întâmplă un lucru foarte interesant: am vorbit până acum despre cele două tipuri de relație de creștere, respectiv cuplul „stăpână - servitor” și cuplul „erou - adoratoare”. Așa cum observați, în primul caz, magia relației este creată și întreținută de femeie, în al doilea caz de către bărbat.

Când vorbim despre cuplul „mamă - copil”, magia este creată, întreținută și aprofundată de amândoi. Dacă vorbim despre munca de cuplu, mama trebuie să învețe să-și amplifice la maximum potențialul erotic, iar copilul trebuie să învețe să se stăpânească și să nu mai ia toate lucrurile în râs.

Cu alte cuvinte, mama trebuie să învețe să-și iubească propriul corp și să-și aprofundeze trăirile din timpul actului sexual, iar copilul trebuie să învețe respectul față de ceilalți, respectul față de valorile lumii în care trăim.

Mama este o ființă care consideră că trăiește pentru a procrea: îi plac enorm copiii, îi place viața și trece cu ușurință peste neajunsuri și peste defectele celorlalți. Este de părere că fiecare mai greșește, că nu trebuie să iei niciodată lucrurile în tragic - este optimistă, plină de viață, modestă, caldă și blândă.

Copilul este neastâmpărat, pus pe șotii, se avântă și gândește totdeauna „la cald” când vine vorba să ia decizii, iar dacă greșește nu trage niciodată o concluzie concretă - el spune pur și simplu „am fost dobitoc, am greșit și mi-am luat țeapă”, își recunoaște cu ușurință greșeala, dar uită tot până a doua zi și o ia de la capăt. Nu este iresponsabil dar nici foarte responsabil față de iubita lui, nu este pretențios în legătură cu aspectul fizic al femeii cu care conviețuiește, funcționează pe principiul „te iubesc oricum ai fi, atâta timp cât ești a mea și ai grijă de mine”.

Într-un fel sau altul, cuplul „mamă - copil” se armonizează din mers, atmosfera din cadrul relației este una relaxată, fiindcă nici unul și nici celălalt nu ia lucrurile prea în serios. Pentru mamă, acest lucru este natural, dar pentru copil, lipsa de responsabilitate și ușurința cu care trece peste probleme cu adevărat profunde, este nefavorabilă unei creșteri corecte.

Mama trebuie să renunțe la ideea că este o fabrică de copii și să treacă la statutul de iubită, să-și aprofundeze trăirile erotice și să trăiască din plin extazul la nivelul corpului fizic. Copilul, trebuie să învețe înainte de toate să-și respecte partenera de viață și s-o vadă ca pe o iubită, ca pe o femeie, nu ca pe o mămică, să nu dea imediat curs dorințelor sale sexuale, puerile și de moment și să-și ajute iubita să simtă cât mai mult, să-și depășească granițele corpului fizic.

El trebuie să învețe să mângâie, să fie tandru, să știe când, cât și în ce fel să acționeze pentru a provoca plăcere. Ea trebuie să învețe să se lase mângâiată, iubită, să-i arate iubitului cum s-o excite și s-o răsfețe exact așa cum îi place - nicio grijă, el va fi foarte receptiv, numai să fie îndrumat.

Dintr-o astfel de relație, ea învață să simtă cu toată ființa că iubește și că este iubită, iar el învață să respecte viața și darurile oferite de aceasta.