Tehnicile de astăzi se adresează unei categorii foarte restrânse de oameni, de aceea, consider că este necesar să vorbesc întâi despre categoria de oameni cărora le sunt adresate și abia după aceea despre tehnicile în sine.
Din cauza unor bariere fiziologice și psihologice despre care nu este locul și nici cazul să vorbesc prea mult, unii dintre voi nu vor putea înțelege nici măcar din punct de vedere teoretic aceste noțiuni. Alții vor considera că le-au înțeles, apoi le vor pune de cele mai multe ori greșit în practică. Numaiun număr foarte restrâns de oameni va putea înțelege parțial aceste noțiuni, iar în momentul în care vor pune în practică aceste tehnici se vor lovi, chiar și ei, de foarte multe probleme. Trebuie să înțelegeți încă din start că numai prin efort se pot face progrese și că modul nostru de viață nu poate fi schimbat atât de ușor precum credem. Sunt anumite legi care împiedică omul să treacă de aceste bariere și nu ne vom convinge de acest lucru până când nu vom încerca efectiv să dăm naștere unei schimbări.
Am în minte o scenă tipic românească: după un post îndelungat, aflându-se în zilele de sărbătoare, unii oameni mănâncă până nu mai pot, apoi ajung la spital. Orice om întreg la minte își dă seama că așa ceva este o nebunie, însă foarte puțini oameni văd căîntr-un mod asemănător ne comportăm atunci când vine vorba despre viața noastră erotică. Cel care se abține o perioadă, strânge energie, apoi o risipește în cele câteva secunde de orgasm nu face altceva decât să dea cu piciorul oricărei șanse de a-și înțelege vreodată propria sexualitate. Este ca și când un om ar munci o lună întreagă, iar banii pe care i-ar câștiga i-ar cheltui în câteva ore pe băutură.
Unii prefera să facă sex „așa cum a lăsat Dumnezeu” și spun că nu vor în ruptul capului să intervină înaranjamentele create de natură. Numai că Dumnezeu a lăsat sexul pentru împerechere, nu pentru plăcere, deci cei care fac sex de plăcere cumva se păcălesc singuri când spun că respectă voia lui Dumnezeu. Da, dacă ar face sex doar atunci când fac copii, ar fi altceva, însă cine face sex doar pentru a face copii?
În realitate, este vorba de o slăbiciune pe care oamenii o au față de sex. Atracția față de o persoană de sex opus este aproape imposibil de stăpânit dacă persoana respectivă corespunde cu preferințele noastre erotice. Și chiar dacă ne stăpânim pentru că „nu se cade să ne comportăm ca animalele”, mintea lucrează în continuare și visează la scene erotice cu acea persoană.
Mai sunt acei oameni care au o „viață sexuală” normală, în sensul că trăiesc în cuplu cu o anumită persoană și întrețin regulat raporturi sexuale. În acest caz, interesul pentru persoana respectivă scade simțitor odată cu trecerea anilor, apoi se ajunge la o mecanicitate foarte mare a actului erotic. Ulterior, ambii „parteneri” încep să devină interesați de alte persoane, unii dintre ei își găsesc un alt „partener”, de care, desigur, se plictisesc din nou după o perioadă, în timp ce alții preferă să trăiască o viață plină de frustrare alături de „partenerul” actual și de aici stări de nervozitate, supărări, tachinări –momente jenante în care de cele mai multe ori victimele adevărate sunt copiii.
Printre acești oameni, există câțiva, un număr foarte redus, care vor să înțeleagă în ce constă atracția față de persoanele de sex opus. V-ați pus vreodată întrebarea ce este de fapt atracția pe care o simțiți față de un alt om? V-ați întrebat vreodată dacă există instrumente necesare pentru a înțelege pe deplin în ce constă această atracție?
Cei care urmează o cale religioasă înțeleg cumva că sexul în stare naturală constituie o piedică în cunoașterea spirituală. Sexualitatea, este adevărat, ne transformă din oameni în animale. Atracția față de o persoană de sex opus este în mare parte biologică și absolut non-logică: mintea efectiv o ia razna. Vedem pe la televizor cazuri de persoane cu o poziție socială bună, cu un stil de viață curat, care o iau efectiv razna când li se oferă o partidă de sex.
Oamenii au căutat prin tot felul de mijloace să ascundă în vreun fel sau altul atracția unora față de ceilalți. Dacă te întâlnești cu un om, îl privești în ochi numai câteva secunde. Aceasta este o convenție unanim acceptată, pentru că, dacă îl privești în ochi mai mult de zece secunde, celălalt se simte agresat. Ați văzut ce se întâmplă? Numai iubiții au voie să se privească în ochi timp îndelungat. Dacă nu ai o relație de iubire cu un om și îl privești în ochi mai mult timp decât este permis, s-ar putea ca acel om să devină foarte iritat, poți să iei chiar bătaie. Așa ceva este interzis.
Din cauza acesteitemeri constante de a nu mai putea reacționa normal în anumite circumstanțe, s-au făcut tot felul de demersuri pentru a evita atracția erotică. Oamenii și-au tocit intenționat simțurile prin tot felul de metode. Ia gândiți-vă cât de neplăcut ar fi să te afli în casa unui prieten, de exemplu, și să te trezești că între tine și mama lui se naște o atracție erotică greu de stăpânit. În concluzie, oamenii au fost nevoiți să inventeze tot felul de bariere de natură socială pentru a evita aceste momente jenante,dar per ansamblu s-a plătit un preț mare: s-a pierdut intuiția naturală în ceea ce privește alegerea „partenerului”. Așa s-a ajuns la anomalii în care majoritatea oamenilor ar vrea în zilele noastre să facă sex cu Madonna sau cu Brad Pitt.
Spuneam ceva mai sus că aceste tehnici de meditație sunt doar pentru cei care vor să-și înțeleagă propria natură erotică. Nu este deloc simplu. Mii de ani femeile au fost obligate să-și ascundă latura erotică a ființei și să-și distrugă prin aceasta propria feminitate. Bărbații le-au forțat să-și ascundă erotismul din frica de a nu-și pierde propria lor identitate de bărbați. Oricât de credincios s-ar considera un bărbat, în momentul în care o femeie îl dorește, credința lui se clatină. De aceea, în frica lor, sfinții le-au considerat pe femei mesagerele diavolului, neînțelegând misterul care se ascunde în faptul că femeia, printr-un simplu gest pe care îl face, atinge în bărbat un punct atât de sensibil, încât el cade pradă farmecelor ei: iată ceva cu adevărat demn de studiat de către cineva care se află pe o cale spirituală. Dacă toată credința ta se ruinează în prezența zâmbetului unei femei, atunci e cât se poate de clar că merită să depui efort pentru a înțelege în ce constă zâmbetul acelei femei.
Tantra a fost prost înțeleasă. Cei mai mulți consideră că tantra îndeamnă oamenii să se împreuneze fără discernământ. Aș spune că în realitate este exact invers: tantricul adevărat nu mai este deloc interesat de sex, iar iluminatul nu mai caută nici măcar o relație. Rețineți, vă rog, acest lucru pe care nu l-au spus prea mulți: tantra te scapă de dorința sexuală, nu te face să devii mai dependent de sex. Odată ce ai înțeles care este adevărata ta natură erotică, depinde de tine dacă vrei să mai întreții relații erotice cu o femeie sau dacă nu vrei să mai întreții nici un fel de relație erotică cu nimeni. Acest lucru nu mai este ceva absolut necesar, așa cum se întâmplă în cazul oamenilor obișnuiți.
Ia întrebați-vă o clipă, v-ar plăcea să nu mai doriți relații cu persoane de sex opus? Majoritatea ar răspunde că nu și-ar dori așa ceva. În realitate există un atașament la nivel psihologic față de relațiile sexuale, o slăbiciune față de persoanele de sex opus, slăbiciune fără de care omul s-ar simți pierdut. Cei mai mulți bărbați se definesc prin însăși sexualitatea lor pe care și-o manifestă în diferite moduri, de la tricoul mulat și lanțul de aur gros agățat la gât, până la sensibilitatea poetică și charmul personal care îl fac pe un bărbat adevărat să fie atrăgător. Ați renunța la așa ceva?
Oare o femeie ar renunța la farmecul ei (dacă îl are)? Ar renunța la ideea de a fi frumoasă, de a atrage privirile celor din jur ? Ar renunța la dorința de a avea un copil? Sigur că nu, de ce ar face așa ceva?
Vedeți voi, viața pare foarte frumoasă atâta timp cât te consideri atrăgător și vezi un sens în asta, însă ea începe să-și piardă din acest farmec în momentul în care visul frumos se risipește și lasă realitatea să se întrevadă. Dacă privim cu atenție, observăm cum natura își rezolvă pur și simplu problemele cu ajutorul nostru și pentru asta e dispusă să ne ofere o mică porție de magie. Iar magia se risipește odată ce scopul este atins: imediat după orgasm și ejaculare, realitatea te lovește brusc. Femeia minunată pe care tocmai o strângeai în brațe cu câteva clipe mai devreme și pentru care ți-ai fi dat viața se transformă dintr-odată într-o femeie obișnuită. Nu mai există atracție, magia își pierde puterea.
Omul inteligent înțelege din prima cercul vicios al atracției sexuale. Energia se strânge, iar dincolo de un anumit prag, începe să se facă simțită: magia începe să apară. Dintr-odată devii mai atent față de persoanele din jurul tău, mai deschis, glumești mai mult, ești mai viu. Apoi, jocul erotic reîncepe, se ajunge din nou la orgasm, apoi la ejaculare, și magia iarăși dispare. La oamenii care au o relație stabilă, sexul se face din obișnuință, magia nici nu mai apare de data asta. Nici nu te-ai umplut bine cu energie că te și golești. Te-ai gândit vreodată că dacă te abții de la relații sexuale s-ar putea ca soția ta pe care o cunoști de treizeci de ani să pară din nou foarte, foarte atrăgătoare? Așa se întâmplă, pentru că totul este până la urmă un joc al energiilor.
Un lucru este clar, pentru a-ți putea studia comportamentul sexual, trebuie să dispui de energie, iar acesta este un lucru foarte dificil, fiindcă energia sexuală în exces presează foarte tare, iar în final cedezi, uiți complet de studiu și de meditație și te cufunzi într-un alt act sexual care după ce se consumă te va face să o iei de la capăt. Sau dacă totuși, prin voință, refuzi să ai un contact sexual, subconștientul va lucra noaptea pentru tine, îți va afișa în minte filme erotice și până la urmă vei ejacula.
Corpul femeii este diferit de cel al bărbatului din acest punct de vedere. La femei, pentru că structura pe care o au este diferită, energia nu tinde să explodeze. Spre deosebire de bărbați, femeile au nevoie de sex numai în anumite perioade, dar dacă femeia nu beneficiază de afecțiune și nu este iubită în perioadele în care are nevoie, energia sa erotică va stagna. Și pentru că energia, prin natura ei, nu poate rămâne pe loc, dacă nu se poate rafina, în mod sigur poate trece pe o frecvență inferioară. Femeia va rămâne în acest caz „pe loc” din punct de vedere spiritual, viața ei devenind cu timpul, din ce în ce mai banală, iar la final se va ajunge la o tocire a simțurilor și nu-și va mai dori aproape deloc afecțiune, ca să nu mai vorbim despre contacte sexuale, pe care le va evita pe cât posibil. Împreună cu aceste lucruri pot apărea tulburări fizice, depresii prelungite și așa mai departe.
S-a pus de multe ori întrebarea ce se întâmplă cu surplusul de energie. Există tot felul de păreri legate de abstinență. Unii susțin că abstinența prelungită ar face rău organismului, alții susțin că dimpotrivă, o pauză prelungită ar ajuta foarte mult organismul.
Continența, care reprezintă practica prin care o persoană poate întreține raporturi sexuale având orgasm, dar fără a ejacula a apărut tocmai pentru acei oameni care nu vor să practice abstinența, vor să aibă o viață erotică normală, dar totodată să poată studia fenomenul. S-a demonstrat că prin anumite practici, surplusul de energie erotică se poate transforma în altfel de energie, beneficiind și de plăcerea unui act sexual împlinit, dar totodată eliberându-se presiunea erotică simțită.
Dacă privim cu atenție, vom observa că ejacularea este mai mult o problemă psihologică și mai puțin una fizică (s-a observat că persoanele care depun un efort intelectual puternic simt mairar nevoia de a face sex). Așadar, fiind în mare parte o problemă psihologică, înseamnă că o bună educație din acest punct de vedere vă poate ajuta să înțelegeți în profunzime fenomenul erotic.
Tehnici există, însă cea mai eficientă tehnică în acest caz este educarea propriului psihic. Iar această educare nu se poate face decât printr-un studiu de sine foarte riguros. Rețineți, vă rog, următorul aspect, dependența fizică de ejaculare depinde de doi factori: de educația pe care noi înșine ne-am creat-o de-alungul timpului și de profunzimea înțelegerii atracției erotice față de o altă persoană. Cu cât suntem mai atenți la acești factori, cu atât vom putea deveni mai puțin dependenți de nevoia de a ejacula.
Unde se ajunge prin treaba asta? Numai atunci când dispuneți de energie, puteți studia fenomenul. După ce energia a fost risipită, studiul este de prisos.
Am să vă spun cum putem trata cu acești doi factori: trebuie să înțelegeți că nevoia de a face sex se află în primul rând în minte. Noi credem în mod eronat că dorința se află în corp, însă de cele mai multe ori ea se află în minte. În concluzie, o observare a gândurilor care apar chiar în momentul care precede umplerea rezervorului de energie și implicit, apariția interesului față de sex ajută foarte mult.
Din păcate, societatea în care trăim este una cu influențe preponderent erotice, așa că majoritatea oamenilor au fost educați să se gândească aproape necontenit la sex. Trebuie să vă puneți serios problema cât la sută din ceea ce gândiți este nevoie autentică și cât la sută este obișnuintă. Sunt oameni care dacă nu fac o săptămână sex își închipuie că au probleme de sănătate și că ar trebui să consulte un medic.
În ceea ce privește cel de-al doilea factor, se poate trata cu el într-un singur mod: prin aprofundarea și pătrunderea conștientă în starea de orgasm (atunci când orgasmul apare). Oamenii strâng energie câteva zile pentru un orgasm, iar orgasmul durează câteva secunde, așa că este aproape imposibil să studiezi ce se întâmplă cu mintea și cu corpul în acele momente. Așadar, trebuie folosite niște metode prin care orgasmul va dura o perioadă mai lungă de timp, astfel încât să poată fi studiat. Iar dacă ejacularea va deveni un act de voință, prin numărul mai mare de orgasmuri crește posibilitatea de a înțelege acest fenomen care la omul obișnuit capătă valențe cu tentă mistică.
Voi menționa în cele ce urmează câteva metode fizice care vă pot ajuta la studiul propriului sistem erotic, cu precizarea că pentru continență (actul sexual cu orgasm, fără ejaculare și cu transformarea energiei sexuale) nici un fel de metodă fizică nu poate substitui experiența dobândită în urma tratării cu seriozitate a celor doi factori despre care am vorbit mai sus:
1 –mențineți atenția focalizată pe punctul aflat cu două degete mai sus de sex. Cel mai probabil veți simți anumite furnicături și o încălzire în acest punct. Rămâneți cu atenția focalizată aici, căutând să simțiți propriile vibrații erotice;
2 –aflându-vă față în față, plimbați-vă cu atenție privirea pe corpul gol al persoanei iubite, observând cum imaginația face planuri pentru ceea ce va urma;
3 –nu faceți niciodată dragoste atunci când nu simțiți cu tot corpul că trebuie să faceți asta. Este mai bine să înțelegeți că nu are rost să vă siliți propriul organism atunci când el nu simte nevoia. Luați o pauză de câteva săptămâni, timp în care trebuie oprit orice fel de contact erotic cu persoana iubită (sau cu alte persoane);
4 –începeți actul erotic ușor și nu vă grăbiți. Nu mențineți starea de bine doar în jurul organelor genitale: căutați să răspândiți această stare în tot corpul;
5 –Când simțiți că orgasmul începe să se apropie (chiar la început, nu în clipa în care nu se mai poate face nimic), luați o pauză, timp în care veți putea să vă priviți iubitul sau iubita, eventual să o îmbrățișați;
6 –Așezat pe sol, cu coloana vertebrală dreaptă, imaginați-vă în centrul coloanei vertebrale un fir argintiu care pleacă de la baza coloanei vertebrale și iese prin creștetul capului. Imaginați-vă cum energia voastră erotică urcă prin acel fir argintiu și pe măsură ce urcă devine din ce în ce mai rafinată.
7 –Contractați rectul timp de câteva secunde, apoi relaxați-l. Faceți acest exercițiu 20 –30 de minute pe zi, timp de șase luni sau un an. În acest fel puteți obține un control mărit al mușchilor care în mod normal fac imposibilă oprirea ejaculării.