Expunerea de azi, care va închide topicul despre accesul la lumea suprasensibilă, se referă la o metodă de meditație, menită sa arate diferența dintre non-existență și suprasensibil. Utilitatea acestei diferențieri este esențială, pentru că numai astfel vă veți convinge pe deplin că moartea este o poartă către lumea suprasensibilă și nu un proces de anihilare. Practicând aceasta metodă, veți înțelege, printre altele “unde se duc oamenii atunci când mor” și unde vă aflați, de fapt, atunci când sunteți morți.

1. Alegeți un obiect și priviți-l o perioadă cu atenție. Observați forma lui, culoarea, textura, gândiți-vă la utilitatea acelui obiect.

2. Închideți ochii și rugați o altă persoană să ia obiectul din câmpul vostru vizual. Daca nu beneficiați de ajutorul unei alte persoane, faceți în așa fel încât să puteți îndepărta voi obiectul.

3. Deschideți ochii și priviți cu atenție spațiul liber pe care îl ocupa obiectul înainte să fie înlăturat din câmpul vostru vizual, căutând să meditați la "absența" acestuia.

5. Închideți iarăși ochii și rugați persoana să pună din nou obiectul în câmpul vostru vizual, exact în același loc.

6. Deschideți ochii și observați ce se întâmplă acum cu "absența" (spațiul liber) la care ați meditat când lipsea obiectul.

După 6 - 8 luni de practică, încercați următorul experiment:

1. Așezați-vă confortabil pe un scaun cu spătar sau pe un fotoliu. Rămâneți așa o perioadă de timp.

2. Ridicați-vă și priviți scaunul gol. Încercați să vă căutați propria persoană în spațiul respectiv.

Aplicații:

a ) meditați la absența voastră, privind scaunul gol.

b ) observați relația dintre absența voastră și cel care privește absența voastră.