Forme greșite - stăpânul și servitoarea

Stăpânul are exces de energie Yang pe muladhara și carențe de energie Yin pe același centru, iar servitoarea are exces de energie Yin și carențe de energie Yang. Din acest motiv, stăpânul este un bărbat violent și dintr-o bucată, un om căruia îi place să provoace teamă.

Dacă este prost educat, va fi bădăran și își va lovi femeia oricând nu-i convine ceva (pentru el, femeia este doar un alt animal de pe lângă casa lui, la fel și copiii săi). Dependent de familia din care provine (în special dependent de mama lui, pe care o știe de cele mai multe ori de frică - confundată cu iubirea și cu respectul), el își va căuta totdeauna o femeie slabă și firavă la suflet, ușor de speriat și cu frică de durere/bătaie. Nechibzuit, reacționează totdeauna la impuls, consideră că forța fizică și banii reprezintă totul. Are mentalitate de turmă (de regulă, are o gașcă de „prieteni” din aceeași încrengătură cu a lui, prieteni cu care „bea și petrece”).

Servitoarea unui astfel de om este o femeie proastă, slabă de înger, ușor manevrabilă, lipsită de încredere în ea însăși, speriată de o lume pe care n-o înțelege și pe care nici n-are de gând să o înțeleagă. De regulă, servitoarele trăiesc într-un haos mental care se reflectă și la exterior printr-un corp dizarmonios și extrem de sensibil la boli de toate felurile.

Organele interne funcționează defectuos, privirea este ștearsă. Manifestă un comportament de loialitate cu valențe ușor morbide față de cel care o maltratează, iar în situația în care i se oferă șansa de a evolua și de a se rupe de haosul în care trăiește, fie refuză, fie abandonează totul cu ușurință după foarte puțină vreme.

Dacă este bine educat, stăpânul va fi misogin (dacă are o fire activă) sau o persoană singuratică (dacă are o fire pasivă). Va considera femeile ca fiind o specie inferioară, sau le va evita pur și simplu, susținând că este posesorul unei vieți pline de tabieturi, pe care nu crede că cineva le-ar putea tolera - deci mai bine locuiește singur.

Servitoarea unui astfel de om va fi o femeie educată (trecută prin școli), va manifesta atracție față de scene degradante și va avea înclinație către depresii prelungite. Se va opune vehement ideii de a rămâne însărcinată și de a naște. Va considera că dorește să trăiască numai și numai pentru stăpânul ei (lucru pe care nu-l va face, pentru că nu este capabilă să dăruiască).

De reținut faptul că stăpânul este un om cu o sensibilitate redusă și un libido limitat - erotismul său este aproape nul. Actul sexual cu un stăpân se reduce fie la copulație de scurtă durată (în cazul individului prost educat), fie la o „satisfacere” obținută pe căi perverse (așa-numitul sex bizar). Servitoarea, la fel, este o ființă pentru care actul sexual înseamnă asuprire - în concluzie, alege să se supună, fără a da dovadă de vreo tragere de inimă.

Forme corecte - eroul și adoratoarea

Eroul este un bărbat inteligent, drept și independent, iar adoratoarea este o femeie dotată cu sensibilitate și empatie ieșite din comun.

Problema cu acest gen de cuplu constă în faptul că, de cele mai multe ori, eroul are o dezvoltare personală incompletă. Nu este suficient să se nască erou, trebuie să muncească necontenit până în momentul în care s-a perfecționat, în așa fel încât să poată ajuta adoratoarea să se dezvolte. Marea barieră, pentru erou, este chiar propriul său orgoliu, pe care dacă nu și-l elimină, n-o să poată acționa ca unul autentic.

Nu sunt foarte multe lucruri de spus despre adoratoare, fiindcă munca ei de bază constă în dezvoltarea sensibilității și rafinarea stărilor sale empatice. Ea trebuie să se pregătească și să se mențină curată la suflet, pentru ca în clipa în care eroul o întâlnește, să poată fi pregătită să-și înceapă creșterea lângă el. Adoratoarea își oferă mintea, corpul, sufletul și tot ce îi aparține, iubitului său drag.

Eroul trebuie să-și stăpânească pornirile sexuale animalice, să învețe obligatoriu continența sau abstinența, să ofere iubire atunci când întregul lui corp dorește sex. Trebuie să-și privească adoratoarea cu respect, să înțeleagă, să-și asume și să primească frumos darul pe care aceasta i-l face, respectiv abandonul propriei ființe în mâinile lui.

Eroul este, fără excepție, un om care trăiește în spirit religios. El nu se abate de la căile drepte, caută să fie un exemplu pentru cei din jur, nu cere în mod expres să fie admirat, nu face excese, nu acționează fără să judece, nu jignește femeile, dă dovadă de tact și de înțelegere atât a firii feminine slabe, cât și a firii feminine hotărâte. Nu se simte niciodată în inferioritate în fața unei femei puternice, dimpotrivă, în discuțiile cu o astfel de femeie (de exemplu în discuțiile cu o stăpână), își oferă sprijinul și experiența personală, pentru că acea femeie să se simtă în largul ei și să se poată exprima în voie.

Cu toate acestea, apropierea dintre o stăpână și un erou se va limita la prietenie - uneori, o stăpână se poate simți atrasă fizic de un erou, dar atracția nu va funcționa niciodată invers (dinspre erou spre stăpână), la o intensitate prea mare.

Topirea orgoliului unui bărbat născut astfel, finalizată corect prin atingerea desăvârșirii ca bărbat-erou, se poate obține în două moduri: printr-o viață religioasă plină de restricții (abstinență totală, rugăciune și meditație până la atingerea stadiului de erou), sau prin slujirea unei stăpâne, în postura de discipol.

În primul caz, după obținerea stadiului de erou prin restricții, abstinență totală și meditație, bărbatul respectiv își va transforma aproape în totalitate potențialul erotic, dar cu următoarele implicații: nu va mai putea sprijini, mai târziu, dezvoltarea unei adoratoare.

În al doilea caz, eroul își va aduna tăria și curajul de a se lăsa în mâinile unei stăpâne autentice, pentru prefacere, topire și reclădire. În felul acesta, orgoliul său va fi transformat într-o adevărată bijuterie și eroul va putea ulterior să sprijine din plin dezvoltarea adoratoarei sale prin sensibilitate, atenție și înțelegere.

Stăpâna căreia eroul i se dă pe mână, va ști foarte bine că acel bărbat nu îi este servitor și că este mai degrabă un ucenic. Va fi conștientă de faptul că ea este ultima femeie pentru care el a consimțit să se lase moale ca lutul, și-l va aprecia pentru curajul pe care el l-a avut în acest proces de creștere.

Eroul este astfel: lucid, drept, puternic, tandru, curat, deschis față de el însuși și față cei din jur, altruist, flexibil, pasional.